نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 استاد دانشگاه صنعتی اصفهان،
2 استاد دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
Although consequence of the recent outbreak of shigellosis in Isfahan and Chaharmahal-Bakhtiari provinces in terms of number of people who suffered from the disease was limited, this outbreak has not led to any deaths, but has inducted huge problems to the country’s health system, disrupted the society’s psychological security and created difficulties for parts of the society. A look at America’s Science Academy manifest issued in 2001 which has emphasized that millions of people are suffering from such contagious diseases, thousands are dying even in communities with high levels of health care as a result of consuming contaminated foods. Therefore, serious consideration towards the issue should be taken. Great changes in people’s life styles and its accelerated progress, the emergence of widespread climate and environmental changes and high remedy costs, demand great and profound attention the “prevention, better than treatment” motto, a matter that if neglected, the issue may lead to irreparable consequences. Fruits and vegetables play an important role in health maintenance and human life style betterment. Everyday consumption of fruits and vegetables can have positive effects on the prevention of disease outbreak. Fruits and vegetables are originated from different parts of the plants (leaves, roots, tubers, fruits and flowers). Plants growing conditions and its edible parts locality, harvest and preservation conditions, transportation and finally processing procedures can affect the product’s microbial status. Microbial quality and the contamination degree of water in use are also of importance. Alongside, giving attention to sprouted seeds is significant due to the fact that during the sprouting process, the plant’s protecting crust goes aside and the seed itself is exposed to microbial attacks. On the other hand, widespread food supply has led to fruits and vegetables being shipped from the furthest places worldwide, so obviously some consequences of this phenomenon becoming pervasive should be of attention. In most countries, fruits and vegetables have played role in the start and outbreak of foodborne diseases. These outbreaks are different by means of population size and differ from a few to thousands of people. The current article reviews the cases of outbreaks mostly reported in Iran, while a number of important cases all over the world have also been referred.
کلیدواژهها [English]
1- اسماعیل زاده نصیری، م. و پ. مجتهدی. 1394. اثر اشعه گاما در ثبات آنتوسیانین و ماندگاری مختلف آب انار. اولین سمینار ملی امنیت غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه. 28 تا 29 اردیبهشت 1390.
2- اصفهانی، م.م. 1385. بهداشت مواد غذایی. کتاب جامع بهداشت عمومی 419-405:(9)4.
3- براتی، ح.، ع.ع. گل محمدی مومنی و ق. مرادی. 1389. بررسی یک اپیدمی وبا در شهرستان کرج در سال 1387. مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران 34-28:(3)6.
4- بحرینی، م.، م.ب. حبیبی نجفی، م.ر. باسامی، م. عباس زادگان، ا.ر. بهرامی و ح.ر. اجتهادی. 1390. ارزیابی بار میکروبی سبزیجات تازه طی مراحل فراوری با روش حداقل فرایند در یک واحد بسته بندی. نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران 242-235:(3)7.
5- بینش، م.، ع. مرتضوی، م. آرمین و م. مرادی. 1389. بررسی تاثیر استفاده از نانوکامپوزیت نقره و دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی مورد استفاده در نگه داری خرمای مضافتی بر تغییرات میکروبی آن در طی نگهداری. مجله علوم و فناوری غذایی 8-1:(1)2.
6- پور بابایی، ا. ع.، ف. کرمی، ع. امیرخانی و ب. رجب پور. 1389. بررسی وضعیت انتشار محیطی ویبریوکلرا و ارتباط آن با مبتلایان در مناطق مختلف شهر قم. مجله سلامت و محیط، فصلنامه علمی پژوهشی انجمن علمی بهداشت محیط ایران 212-203:(2)3.
7- جزایری، ا.، ح. صادقی پور، م. عفت پناه، ر. مهرداد، ع. نظری نیا و م.ج. محسنی. 1382. آلودگی میکروبی بستنی های سنتی و آب میوه های دست ساز (آب هویج و شیر نارگیل) در واحدهای قنادی و آبمیوه فروشی در تهران. حکیم 37-31:(2)6.
8- حاتمی ن. و م.م. امینایی. 1391. بررسی روند آلودگی میکروبی میوه خرمای مضافتی در مراحل رسیدگی. همایش ملی خرمای ایران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، 12 تا 13شهریور 1391.
9- حسینی نژاد، م.، ف. شهیدی و غ. ملک زاده. 1381. ارزیابی ویژگی های کیفی و میزان آلودگی میکروبی نمونه های زعفران خشک شده به روش مایکروویو. مجله علوم و صنایع کشاورزی 57-51:(2)16.
10- خیامی، م.، م. رضوی روحانی و ز. سیاسی.1382. اثر دما و پرتو فرابنفش در کاهش تعداد باکتری های کلیفرم در زعفران. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی 50-43:(2)10.
11- رهبر، م.، ر. صبوریان، م. صارمی، ح. معصومی اصل و م. سروش. 1386. بررسی جنبه های همه گیر شناسی و مقاومت آنتی بیوتیکی ویبریو کلرا، بیو تایپ التور سروتایپ اینابا در همه گیری تابستان سال 1384 در ایران. مجلـه علمـی پـژوهشی دانشگـاه علوم پزشکی اردبیـل 45-41:(1)7.
12- شعبانی، ش. و م. زجاجی. 1390. بررسی میزان آلودگی ادویه های مصرفی در تولید مواد غذایی به اسپور های مقاوم در برابر حرارت. مجله علوم عذایی و تعذیه. 98-89:(4)8.
13- شفقی اصل، ک. و ن. مالوفی.1390. بهینه سازی بریکس آب خرما و بررسی کدورت و فساد میکروبی آن. بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی. دانشگاه صنعتی شریف-تهران. 1 تا 3 آذر ماه 1390.
14- عبادی، ز.، ا. محمدی گل تپه و ع. بصیری. 1383. عوامل موثر بر کیفیت نهایی قارچ دکمه ایی خشک شده در ایران. پژوهش و سازندگی 20-12: 63.
15- عدالتیان، م. ر. و ع. فضل آرا. 1387. بررسی آلودگی میکروبی خرمای رقم استعمران طی انبارداری در سال 1384. فصلنامه علوم و صنایع غذایی ایران 52-45:(3)5.
16- عشرتی، ب.، ع. ا. رضایی آشتیانی، ف. خزاعی، ف. ترکمانی و م.س. عظیمی. 1386. عوامل موثر بر اپیدمی وبای استان مرکزی در تابستان 1384. مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران 51-47:(1و2)3.
17- شرافتی چالشتری، ف. و ر. شرافتی چالشتری. 1387. بررسی میزان شیوع آلودگی باکتریایی و عوامل مرتبط در آب میوه های بسته بندی، شهرکرد 1385. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد 53-48:(1)10.
19- مهدیزاده شاهی، ا. و ن. فلاح نژاد تفتی. 1384. کاستن آلودگی های میکروبی ادویه به وسیله پرتودهی با باریکه الکترون10 MeV. مجله علوم و فنون هسته ای 41-35: 33.
20- نجفی، پ.، م.ج. عابدی، ف. موسوی و م. افیونی. 1383 مقایسه آلودگی گوجه فرنگی وسیب زمینی دردو روش مختلف آبیاری با پساب فاضلاب شهری. علوم کشاورزی 134-125:(2)10.