%0 Journal Article %T زیست‌‌فناوری کشاورزی و سلامت غذا %J مجله پژوهش های راهبردی در علوم کشاورزی و منابع طبیعی %I فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران %Z 24234757 %A ملبوبی, محمد علی %A حببیب پور مهربان, فاطمه %D 2018 %\ 05/22/2018 %V 3 %N 1 %P 103-112 %! زیست‌‌فناوری کشاورزی و سلامت غذا %K امنیت غذایی %K بذر %K سلامت غذا %K سم‌‌های شیمیایی %K کود شیمیایی %R 10.22047/srjasnr.2018.110709 %X             امنیت غذایی عبارت است از "دسترسی همه افراد به غذای سالم و کافی در همه وقت برای زندگی سالم و فعال." با این تعریف، پرداختن به ابعاد کفایت و سلامت تولیدهای کشاورزی در قالب تأمین امنیت غذایی به ویژه از نظر پیشگیری از بروز بیماری‌‌ها و تغییر وضعیت درمانگرا در کشور اهمیت می‌‌یابد. زنجیره تأمین غذا از مزرعه تا سفره، از سه زنجیره ارزش تولید    نهاده‌‌های کشاورزی، تولید محصول‌‌ها و تولید غذا تشکیل یافته است. بیشترین کاربرد زیست‌فناوری کشاورزی در تولید نهاده‌‌های سالم است که تأثیر اساسی بر سلامت و کیفیت محصول‌‌های کشاورزی و غذا و دارو و همچنین حفظ محیط زیست دارد. دولت قادر است با حمایت از توان داخلی در جهت ارتقای سلامت جامعه با استفاده از فناوری‌‌های نو، به تولید محصول‌‌های سالم و با کیفیت کشاورزی و غذایی کمک کند. البته تحقق زنجیره تأمین غذای سالم از مزرعه تا سفره با دشواری‌‌هایی روبه‌‌رو است. در مطالعه حاضر تلاش شده است، ضمن بررسی مشکل‌‌های موجود، پیشنهادهایی به منظور رفع آن‌‌ها با تأکید بر استفاده از فناوری‌‌های زیستی در کشاورزی و با توجه به قانون‌‌های کشور ارایه شود. %U https://srj.asnr.ias.ac.ir/article_110709_4f88a96c7a434f4d44157781a0de77a6.pdf