@article { author = {Khosh-Khui, M. and Grigurian, V. and Tafazoli, E. and Mobli, M. and Omidbeygi, (deseased) R.}, title = {Present State and Suggestions for Quantitative and Qualitative Improvement of Important Tropical and Subtropical Fruits in Iran}, journal = {Strategic Research Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources}, volume = {1}, number = {2}, pages = {93-108}, year = {2016}, publisher = {The Academy of Sciences Islamic Republic of Iran}, issn = {24234757}, eissn = {29811945}, doi = {10.22047/srjasnr.2016.110536}, abstract = {The present state and  date, sweet orange, mandarin, grapefruit, olive, pomegranate, fig and kiwi production in Iran was investigated in 2010-2011. Based on the statistics published by Ministry of Agricultural Jihad, important fruit producing provincesand a few cities in each province were determined andusing a questionnaire, pertinent information was collated from these centers. Provinces selected were Boushehr, Chaharmahal-Bakhtiari, Fars, Golestan, Isfahan, Kerman, Kermanshah, Kohgiluieh and Boyerahmad, Khuzistan, Lorestan, Markazi, Mazandaran, North Khorasan, Qazvin, Qom, Guilan, Razavi Khorasan, Semnanm, Sistan and Baluchestan, South Khorasan, Tehran, Zanjan, and Yazd.The analysis of data showed that average yield per hectare were 4900 kg for date, 14000 kg sweet orange, 12800 kg for mandarin, 12270 kg for grapefruit, 15200 kg for olive, 10860 kg for pomegranate, 5900 kg for fig and 22500 kg for kiwi. In this investigation all measured characters were analysed and discussed. Also, suggestions were made for improving quality and quantity of these crops.}, keywords = {Citrus crops,Date,Fig,Kiwi Olive,Pomegranate}, title_fa = {وضعیت موجود و ارایه راهکارهای بهبود کمی و کیفی میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری ایران}, abstract_fa = {پژوهشی برای بررسی وضعیت موجود و ارائه راهکار برای بهبود کمی و کیفی میوه های مهم گرمسیری و نیمه گرمسیری (خرما، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، زیتون، انار، انجیر و کیوی) در سطح کشور در سال های 1389 تا 1390 انجام شد. ابتدا بر اساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی استان های مهم میوه خیز کشور و شهرستان های عمده تولیدکننده این محصول ها، تعیین شد و سپس پرسشنامه هایی برای دریافت اطلاعات لازم برای هشت محصول یاد شده تکمیل گردید. در این پرسشنامه ها، تمام جنبه های کشت، داشت و برداشت محصول مورد پرسش قرار گرفت و اطلاعات لازم از مراکز تحقیقاتی مربوط، جمع آوری شد. در این پژوهش، استان های اصفهان، بوشهر، تهران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، چهار محال بختیاری، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر‌احمد، گلستان، گیلان، مازندران، مرکزی و یزد مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی اطلاعات جمع آوری شده در این طرح و واکاوی داده ها نشان داد که میانگین عملکرد هکتاری خرما در کشت آبی در سال آزمایش 4900 کیلوگرم، پرتقال 14000 کیلوگرم، نارنگی 12800 کیلوگرم، گریپ فروت 12270 کیلوگرم، زیتون 15200 کیلوگرم، انار 10860 کیلوگرم، انجیر 5900 کیلوگرم و کیوی 22500 کیلوگرم در هکتار بود. در این مقاله، تمام موارد یاد شده مورد بحث قرار گرفته و راهکارهایی برای بهبود کمی و کیفی محصول های مورد آزمایش، ارائه شده است.}, keywords_fa = {مرکبات,خرما,انجیر,کیوی,زیتون,انار}, url = {https://srj.asnr.ias.ac.ir/article_110536.html}, eprint = {https://srj.asnr.ias.ac.ir/article_110536_574ba1a87d744509d3e72594a84c2586.pdf} }